Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Waldviertel Rallye versenykiírás tervezetét a tegnapi napon kaptam meg. Ez azt jelenti, hogy 11 nap késben van a rendezvény! (határideje okt.2. volt).

A kiírás tervezet számtalan ponton eltér a 2014-es RVSZ-től. A rendező eddig semmilyen felmentést nem kért a RVSZ-től való eltéréshez.

Az előzetes egyeztetések során rengeteg kérdésben próbáltam egyeztetni a rendezővel, amelyekre a versenykiírás tervezettől eltérő válaszokat kaptam.

1401004 waldviertel n

Néhány problémás kérdés példaként:
-  GPS alkalmazása,
-  gyorshajtás szankcionálása (a tervezet a szigorúbb FIA előírásokat követné)
-  kötelező reklámok RVSZ-től eltérő, nagyobb felülete,
-  az RVSZ-től eltérő, jóval kisebb szervizterületek,
-  a rendező E jelű lámpasort ír elő,
-  RVSZ-től eltérő talajminőség arány („GH Staar-Wolfshoferamt”:12,885km murva + 11,436km aszfalt. Ezt a verseny folyamán két alkalommal kell teljesíteni.)
-  nevezési díj Euróban, nem tisztázott, hogy az osztrák vagy a magyar rendező igazolja bizonylattal, (bruttó/nettó?) nem lehet banki átutalással teljesíteni ..stb.

Azt gondolom a problémás pontokban sikerülhet megegyezésre jutnunk a rendezővel, azonban a rendező eddig még nem kért pályainspekciót, és továbbra sem kaptam meg az ORB futamra vonatkozó magyar nyelvű előzetes biztonsági tervet, valamint a Biztonsági Bizottság jóváhagyását. (ezek határideje október 2. volt!)

Bízva abban, hogy a rendező szándéka komoly a verseny megrendezését illetően, továbbra is folytatom az egyeztetést Markó Úrral, ennek fejleményeiről természetesen tájékoztatni foglak Titeket.

Sportbaráti Üdvözlettel
Pénzes Zsolt
RSB vezető


További hazai autósport híreink