Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Nógrád Megyei Autósport Egyesület 2014.09.20-21-én tartandó Salgótarján Rally nevű rendezvényére az MNASZ nem tudja a hozzájárulást kiadni, nem regisztrálja a rendezvényt. 

Indoklás:

Az MNASZ-hez mai napon beküldött engedélyek mind „AMTOSZ országos bajnokság salgói futamára” szólnak, nem rallye versenyre és nem MNASZ regisztrált versenyre.

A kérdéses rendezvény dátumán egy MNASZ MARB Bajnoki futam is szerepel a versenynaptárban, így a rendezvény veszélyezteti az MNASZ bajnokságát, hátrányos helyzetbe sodorja a MARB rendezőt.

Az Interneten megtalálható (kizárólag hivatalosnak tekinthető közlemények) dokumentumok AMTOSZ Naturali Bajnoki futamot, AMTOSZ PowerSprint Bajnoki futamot, Salgó RTE futamot hirdetnek, sehol nem jelenik meg az MNASZ felé eljutatott kérvényben szereplő Salgótarján Rally vagy Együtt a Sporttért Rallye.


A rendező jól láthatóan több versenykiírás alapján kívánja ugyanazt a rendezvényt lebonyolítani.

A rendező nem kívánja betartani az MNASZ Sporttanács 60/2014 és 61/2014-es számú határozatát, ami a P rendszámra, valamint a 3 napos útvonalengedélyre vonatkozik.
 
Az MNASZ-hez jelenleg eljutatott legutolsó versenykiírás „minimumvizsgáról” ír, nem szerepel benne, hogy MNASZ licencekkel, vagy MARB igazolványokkal milyen feltételekkel lehet a versenyen indulni.

Az RTE licenccel rendelkezők kedvezményes nevezési díjjal nevezhetnek, ezáltal az MNASZ licencesek illetve a MARB igazolványos versenyzők hátrányt szenvednek.

Az MNASZ versenyzők (MARB) szintén hátrányt szenvednének, hiszen a rendező a kiírásban gépkönyvet követel meg (de nem jelzi, hogy ki által kiadottat).

A rendező kérésére a Sporttanács a következő ülésére meghívja Mészáros Ivánt az RTE elnökét.  


MNASZ Sporttanács

Legfrissebb cikkek