Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A King Of Europe idei hatodik, tököli futamán Steve "Baggsy" Biagioni-val beszélgettünk. A brit pilóta jelenleg a bajnokság ötödik helyén áll, és elmondása szerint a győzelemért utazott Magyarországra.

Elmeséled, hogyan csöppentél bele a drift világába?

- Édesapám gokartozott, így már elég korán, 5-6 évesen elkezdtem versenyezni. Később kipróbáltam a motocrosst is, de az annyira nem fogott meg. Majd ezután egyszer, az internetet böngészve rátaláltam a driftre, amibe rögtön beleszerettem. Így kezdődött el a driftes pályafutásom.

140821 baggsy n2

Bemutatnád az autódat, amellyel Tökölön is szerepeltél?

- Ez egy Nissan 200SX S13. Angliában építette az LD Motorsport, amely egy igen híres műhely. Körülbelül 600 lóerő a teljesítménye, és WestLake gumikkal van felszerelve. Régóta ezzel a géppel versenyzek és már többször állhattam vele a pódiumon.

Most versenyzel először Magyarországon?

- Igen, ez az első magyarországi futamom. Nagyon élvezem minden percét az itt tartózkodásomnak. Az emberek nagyon kedvesek és vendégszeretőek… Nagyon tetszik itt minden.

140821 baggsy n3

A KOE-t jelenleg Kerényi Ádám vezeti. Mennyire ismered őt?

- Az év eleje óta ismerem Ádámot. Nagyon jó az autója, és egy profi csapattal dolgozik. Idáig fantasztikusan teljesített ebben az évben, de mindenki azért van itt, hogy megmutassa milyen fából is faragták.

140821 baggsy n4

A KOE-n kívül a hazai bajnokságban is szerepelsz. Mesélnél erről egy picit.

- Igen, a KOE mellett a brit bajnokságban, a BDC-ben is versenyzek. Angliában nagyon népszerű a drift, és sok pilótával kell megmérkőzni. Ezért is jó érzés most Magyarországon menni, mivel itt kevesebb ellenféllel kell szembenézni. Így sokkal többet tudunk a pályán lenni, és jobb show-val tudunk szolgálni a szurkolóknak.

Milyen eredménnyel lennél elégedett az év végén a KOE-ban?

- Elég balszerencsés volt az eddigi szezonunk. A legutóbbi fordulóra sem tudtunk eljönni. Ennek ellenére a top 4-ben szeretnék lenni az év végén.

140821 baggsy n5

Tökölre milyen eredményt tűztél ki célul?

- Természetesen a győzelemért fogok hajtani. (Baggsy végül bronzérmes lett a tököli reptéren.)

További sok sikert kívánunk!

Köszönjük a támogatást a Monster Energynek.

 


 

Legfrissebb cikkek