Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A Sebesség Fesztivál után Dely Domonkossal beszélgettünk, a csak vigyorgott és vigyorgott...

Hogyan értékeled a tavalyi évet?

- Jó kis év volt, bár a tervek szerint már Nissannal mentem volna, de sajnos csak az idei évre lett kész. Én tavaly csak másodhegedűs voltam a csapatban, mert Ádám volt az első számú pilóta. Ezt kénytelen voltam elfogadni miután „Ross Brawn” rászólt a fülemre! :) De így is jókat tudtam menni és mindenképp jó volt arra, ha nem is fejlődtem, de legalább nem felejtettem annyit. :)

Mi volt a legemlékezetesebb tavalyi momentum?

- Természetesen a Lóerők Éjszakáján az a bizonyos csata Lakyval. Az nagyon király volt!

De a hegyi verseny kvalifikáció első helyére is úgy emlékszem, ahogy illik!

140415 adam n

Milyen érzés, hogy az autóddal Sándor Ádám bajnok lett?

- Ádámmal már három éve "dolgozunk" együtt. Már azt is jó volt látni, hogyan lett versenyről versenyre egyre jobb az E30-cal. Bíztam benne, hogy produkál magának és a csapatnak egy év végi dobogót valamelyik bajnokságban, ez sikerült és nagyon örülök neki. Emlékszem a Hungaroringi nagy izgulásra, én Radírral csatáztam, és ha nyerek Ádám bajnok. Persze technikai problémák voltak Radírnál, pattanásig feszült idegek nálam, visszahívás, de sikerült, és így lett Ádám és a Domino Drift Team bajnok a Hungaroringen!

Az idei évben is Ádám fog menni a BMW-vel?

- Ádámnak gratulálhatunk, mert Németországban van ösztöndíjjal. Láthatjuk idén versenyezni, de csak a szezon második felében. Addig pedig őrzöm neki a jó BMW-t és meglepetésből építünk bele egy 943 lóerős Skyline motort. Jó lesz Ádám?!

140415 domi n 1

Nemrégiben elkészült az új autód. Mi az oka a váltásnak?

- Már két autóval akartunk indulni. Még egy M3-at nem akartam, de úgy kellett választanom, ahogy az anyagiak engedték. Így esett a választás a 200 SX-re és a saját 1.8-as motorjára. Persze belebolondultam és azóta azt akarom, hogy ez legyen az ország legdurvább CA-ja. Két teszt után látom, hogy a Missile Performance egy nagyon jó kis kocsit rakott össze nekem, nagyon élvezem ezt a japán stílust!

Jól gondolom, hogy teljesen más stílus kell egy japán autóhoz, mint a némethez?

- Gyorsan és bátran kell menni ezzel is és akkor nem lehet baj. :-) Persze más a ritmikája az autónak, a motornak és a turbónak is, de bíztam benne, hogy fel tudom venni a ritmust. :-)

140415 domi n 2

Bemutatnád az autót?

- Egy kis motor felújítás, kis könnyítés, kis kormányszög módosítás és kis átprogramozás. Azt hiszem ennyi, semmi extra. :-)

Hogyan vizsgázott a Nissan a hétvégi Sebesség Fesztiválon?

- Nagyon jól. Sokan el sem hitték milyen nyomáson megyek. A pálya sem volt lassú, 127-128 km/h volt a belépésem, ha jól emlékszem, és az autó megkívánja a magas tartományt, ezért nem lehet csak úgy immel - ámmal ellavírozni 3563-as fordulaton, csak agresszívan lehet használni. Sajnos a kéttárcsás kuplung nem is bírta, de akkor is nagyon jó volt végre versenyen menni vele. Már gondolkozom a nevén. :-)

Így is elégedett vagy?

- Igen. Még picit csinosítjuk, alakítjuk, kap egy másik szívósort és pillangót. Brutális lesz. :-) De, ha így kellene használnom egész évben, akkor is vigyorognék, mint a tejbe tök. Ha az egyáltalán tud jól vigyorogni, mert én még nem láttam. De én vigyorgok és kész! :-)

140415 domi n 3

Hogy tetszett az első verseny?

- Nagyon jól megszervezett verseny volt, remekül lebonyolítva, le a kalappal a szervezők előtt. Ennyi nézőt igazán jó és inspiráló élmény volt látni, és ilyenkor kapsz újabb lökést, hogy igen, érdemes éjszakázni és lapátolni a pénzt (amíg van) ebbe az egészbe. Ezúton is köszönöm a versenyt az ott dolgozóknak és a csapatomnak.

Milyen célt tűztél ki az idei évre?

- Én mindenhol el szeretnék indulni, ahol időm és pénzem engedi. Nem az év végi eredményre megyek rá, hanem az egyes versenyekére. Elindulok Drifteden is és Driftingen is, de a koncertek miatt nem biztos, hogy mindig mindenhol ott tudok lenni, ezért is döntöttem így. Aztán, ha mégis úgy jön ki a lépés, átveszem az év végi dobogós kupámat, ezen aztán ne múljon. :-) Továbbá egy - két közeli King of Europe futam is tervben van.

140415 domi n 5

Szerinted jobb lenne, ha csak egy sorozat lenne?

- Hát én nem tudom. Én csak egy versenyző vagyok egy kis vidám drift csapattal. Ezt döntsék el a nagyok.

Ezt az autót is kölcsönadod majd valakinek, ha az ő autója megáll? :-)

- Azt hiszem nem, bár függ a helyzettől, és hogy kinek kell odaadni, de biztos kellene rá aludnom egyet előtte.

140415 domi n 4

Melyik jobb hobbi a zenélés, vagy a drift?

- Nekem mindig úgy alakul az életem, hogy megszeretek valamit, elkezdem hobbiként, majd egyszer csak azt veszem észre, hogy már rég nem hobbi. Persze, ha olyat csinálsz, amit szeretsz, akkor nem tűnik munkának, ez a zenéléssel és a driftel is pont így van. Én mind a kettőt csak ajánlani tudom mindenkinek! :-)

Szerinted hogyan áll ma a drift helyzet Magyarországon?

- Az, hogy idén ennyi autó épült és épül az biztos, hogy jót tesz. Szerintem brutális látványban lehet része azoknak a kedves autó és drift fanoknak, akik tiszteletüket teszik egy - egy versenyen.

Köszönöm!


Legfrissebb cikkek