Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Csató Attilával, a 2014-es Terep-rallye Bajnokság első versenyének rendezőjével beszélgettünk.

Hogy állsz a szezonnyitó verseny szervezésével?

- Köszönöm jól! A verseny kerete összeállt, már csak finomítások vannak vissza. A motorosok promóterének és a két szakszövetségnek köszönhetően újra indul a motoros bajnokság is, amelynek első állomása a Túrkeve Kupa lesz.

Milyen pályákra számíthatunk Túrkeve környékén?

- A terület jellegéből adódóan hosszú szelektív szakaszokra van lehetőségünk, de a szombati napon ezt megszakítjuk, két részre bontjuk. A talajzat helyenként két jel között is változik, célszerű lesz figyelni a környezetet is, nem csak az utat...!

140402 billy n 1

Készülsz valami meglepetéssel?

- Egy hétvégén, egy városban két szakágat is megtekinthetnek az érdeklődők. Közös versenyhétvégét szerveztünk az autocross szakággal, sőt Ábrahám Károly külön kérte, hogy a túrkevei autocross pálya szerepeljen a terep-rally járművek útvonalában is. Külön köszönöm, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a szervizpark területét is és egyéb szolgáltatásokkal támogatja a versenyt! A többit a versenyen...

Hogy áll Túrkeve és környéke a versenyhez?

- Az összes érintett település vezetőinek csak köszönettel tartozom! Ebben a megyében évtizedekkel ezelőtt volt csak hasonló verseny, mindenkinek újdonság lesz ez a megyében, ezért is fokozott figyelmet szentelünk a biztonsági előkészületekre.

Hogy állnak a nevezések? Sok külföldire lehet számítani?

- A külföldiek előbb és a kiírás szerint neveznek. Jelenleg fele - fele a nevezéseket illetően a helyzet, de tény, hogy a végén több lesz a hazai induló.

Az idei évben új szakágvezetője van a hazai terep-rallyenak. Te hogy látod a változásokat?

- Pontosabban néhány hete van. Sok munkával telt el ez az időszak. Elkészült a Sporttanács jóváhagyásával az új alapkiírás, ennek megfelelően módosítani kellett a versenykiírások néhány részletét is, de készen van és ez a lényeg! Az eltelt idő rövidsége miatt erre térjünk vissza a szezon második felében.

140402 billy n 2

2013-ban abszolút bajnoki címet nyertél Fodor Imre mellett, de még a megérdemelt kupát nem vehetted ezért át. Mikor lesz megtartva a Díjkiosztó Ünnepség?

- Nos nemcsak mi, versenyzőtársaink sem zárták le a tavalyi évet, de ami késik nem múlik! A Túrkeve Kupa első napjának a végén megtartjuk a Díjkiosztó Ünnepséget!

Mik a további tervek az idei évre versenyzés és rendezés terén?

- Ami a versenyrendezést illeti ebben az évben is egy versenyt terveztem. Sebestyén Sándor versenyzőtársuk túrkevei illetőségű, az ő felajánlásának köszönhetően új helyszínnel, új pályákkal ismerkedhetnek meg a magyar és a külföldi versenyzők egyaránt.
A versenyzéssel kapcsolatban az első versenyen, mint tavaly is Mesterházi Márk barátom helyettesít, és egy bérautóval áll a csapat a rajthoz. Remélem a második futamon már az új kocsival tudunk az Imivel versenyezni a bajnokságban.


Legfrissebb cikkek