Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

A CREDOBUS-LPWMSport színeiben 11 év kihagyás után tér vissza a rally körforgásába Niesz Ferenc, aki az Országos Rallye Challenge-ben Begala Tamással az oldalán egy BMW 1M-essel ott folytatná, ahol 2007-ben abbahagyta. Ferivel beszélgettünk.

Az idei évben megvásároltad Rafitól az 1M-es BMW-jét, úgy hogy a garázsodban nagyon sok versenyautó áll. Miért esett erre az autóra a választásod?

- Régóta tervezem a visszatérést a rallyba csak, mint sokan én is időhiányban szenvedek. A műhelyben álló autók nagy része nincs összerakva, így jött az ötlet, hogy Rafi barátomtól megvásárolom a tavalyi versenyautóját.

2007-ben az év közepén döntöttél úgy, hogy befejezed a rallyzást, pedig maximális pontszámmal vezetted a Rallye2-es Bajnokságot. Mi történt akkor?

- Volt egy fogadalmam, ha nem lesznek szponzoraim, akkor abba hagyom a versenyzést. Júliusban a bajnokság harmadik versenye után a meglévő két szponzorom is visszalépet, én pedig megtartottam a fogadalmamat. Így, hogy nem vettem részt a bajnokság többi versenyén, harmadik helyen végeztem a 2007 évi Országos Rallye2 Bajnokságban.

180829 niesz ferenc ozd 2

Hogyan jött számodra az LPWMSport-os kapcsolat?

- Ismerem jól Lovász Pált, versenyeztünk együtt régen, de Gáll Csabi barátomat kerestem meg ezzel a kérdéssel. Hosszas egyeztetés után végül összejött, így részt fogok venni a Steelvent Ózd Rally-n és a bajnokság hátralévő versenyein is.

Hallottam róla, hogy többször használtad már az 1M-es BMW-t.

- Igen, utcán és a Rába-ringen is kipróbáltam már. Amióta elhoztam folyamatosan finomítom az autót és minden kikerült belőle, ami nekem nem tetszett. Elvileg egy teljes felújításon esett át az autó, de majd Ózdon kiderült hogyan sikerült. Régóta foglalkozom versenyautókkal, és ami nagyon pozitív visszajelzés, hogy nem nagyon állnak meg az autóim technikai probléma miatt.

180829 niesz ferenc ozd 3

Milyen céllal indulsz Ózdon?

- A rally abbahagyása után kicsit kiruccantam a gyorsasági szakág felé, ezért nem mondhatom, hogy kizökkentem volna a versenyzésből. Győzelemre éhes típus vagyok és ehhez is tartom magam.

Menni emléked van a pályákról?

- Szinte mindegyik gyorsaságin mentem már valamilyen formában, de akkor még mindenhol a rossz aszfalt volt. A pályabejárás során fogom újra visszaidézni a régi emlékeket.

Több versenyautó áll a műhelyedben, köztük egy S2000-es Skoda is. Ezzel az autóval tervezed az évet, vagy esetleg láthatunk mással is menni?

- Mindenképpen csak az 1M-es BMW van képben, de épül mellette egy E30 M3 is. Nagyon sok alkatrészem van a BMW-hez, nem szeretnék már más típussal menni.

Köszönöm!

Az LPWMSport partnerei: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

180829 niesz ferenc ozd 4

Legfrissebb cikkek