Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Felemás ERC versenyen van túl az CREDOBUS-LPWMSport párosa, a Csomós Miklós - Nagy Attila duó, akik egy szakaszgyőzelemmel ugyan megvillantották tehetségük a Rally Európa Bajnokság fiataljai között, de egy hiba miatt nem jött össze a célba érésük. Mixivel beszélgettünk a verseny után.

Mielőtt belemennénk, a verseny részleteibe beszéljünk kicsit a nézőkről, a hangulatról és a sok magyar zászlóról, ami a 48. Barum Czech Rally Zlín-en fogadott titeket.

- Nagyon jó érzés volt ennyi magyar néző előtt versenyezni. A shakedownon már látszódott, hogy nagyon sok néző kilátogatott a versenyre, de ami a rajtceremónián fogadott minket, az valami fenomenális érzés volt. A magyar nézők extázisban fogadtak minket, hasonlóval még nem találkoztunk.

Kevés versenyzőnek adatik meg, hogy egy ilyen erős ERC3-as mezőnyben szakaszt nyerjen, de nektek sikerült. Mikor láttátok az eredményt, mi volt az első gondolatotok?

- Nagyon vártam ezt a gyorsasági szakaszt, ami egy erdészeti úton zajlott, mert az én stílusomnak tökéletes volt ez a Semetín nevű pálya, ami szűk, tempós és bevállalós szakasz volt. Belső alapján sok maradt benne, de nagyon jó tempót tudtunk menni rajta. Eleinte nem hittük el, hogy megnyertük, de nagyon büszkék vagyunk rá.

180828 csomos miklos barum 1

Milyen fogadtatása volt, hogy újoncként szakaszt nyertél?

- Az Opel Motorsportosoktól kaptuk a legnagyobb elismerést, de sokan gratuláltak versenyzőtársak és szurkolók is. Pici irigységet azért éreztünk a kategóriatársaktól, hiszen mégiscsak a semmiből értünk oda.

Az interneten keringő videók alapján volt pár apró hibátok, majd a negyedik szakaszon farral becsúsztatok az erdőbe, ami miatt ki is esetek. Maximumon nyomtad?

- Nem, de ezt a belső felvételből is láthatjátok majd. Nagyon jól mentünk itt, és sikerült összehasonlítanunk más páros felvételeivel, ami minket igazol. Nem gondolom, hogy túlvállaltuk volna, szimplán ez a szakasz is nagyon tetszett. Szenzációs volt RKW7-es Pirelli a félig száraz, félig nedves pályára, de a pályabejárás utcai tempója miatt nem írtunk fel egy pici bukkanót, ami kidobott a pályáról. Innentől utasok voltunk, nem tudtunk mit csinálni.

180828 csomos miklos barum 3

Mennyire bánt a dolog?

- Teljesen más versenyzőnek érzem magam, mint sokan mások. Versenyezni mentünk és nem akartunk utolsók, lenni, ezért nyomtam neki. Azt gondolom, amiért kimentünk, hogy hová vagyunk jók ebben a mezőnyben, azt a visszajelzést megkaptuk. A következtetéseket levontuk, változtatni kell a taktikánkon, nem szabad így neki ugrani a versenyeknek.

A csapat nagyon komoly munkát végzett, hogy vasárnap vissza tudj állni. Hogy élted át ezt a dolgot?

- Amikor beestünk édesapámat hívtam, hogy mi történt, majd küldtem neki képeket és Ő is azt mondta ez nagyon necces, ebből nem lesz semmi. Ahogy beérkeztünk a szervizparkba, a komplett magyar szervizes stáb a mi segítségünkre sietett. Itt szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, hogy összehozták a folytatást: Credobus LPWMSport, Tagai Racing, Bakó Team, Botka Team, Fischer Dani Team és Klaus Motorsport. Nélkületek nagyon nehéz lett volna. Továbbá szeretném még megköszönni Lovász Pálnak a kitartó segítségét, valamint a családomnak és a szurkolóknak is a támogatásukat.

180828 csomos miklos barum 4

Vasárnap már visszafogottan mentél?

- Internet előtt ülve ez látszhat, ám az tudnotok kell, hogy az ERC3-as és a Szuper Rally indulói között nagyon sok idő telt el. Volt olyan, hogy a versenyben lévők szinte száraz pályán, míg mi a szakadó esőben mentünk a gyorsaságin. Ennek ellenére siettünk, hiszen versenyezni mentünk ki Csehországba.

Összességében milyen következtetéseket vonsz le a versenyről?

- Sokkal jobban fel kell készülnünk, nekem és Attilának is. Pontosabban fel kell dolgozni a pályákat és be kell osztani az erőnket az egész versenyre. A tempónk jó ebbe a mezőnybe, csak sokkal komolyabban kell mindenre figyelnünk.

180828 csomos miklos barum 5

Folytatás?

- Ebben az évben részt veszünk a Peugeot Kupa hátralévő két versenyén, a Mecsek - és a Zemplén Rally-ikon, a többi meg még a jövő zenéje.

Köszönöm!

Az LPWMSport partnerei: CREDOBUS, KF Service Solutions Kamion Fényező Kft., M6 L.O.G Kft., Expert Lajta Kft., TPA csoport Magyarország, DE BUS Gmbh, Bus Center Kft., Geri Ügyvédi Iroda, Skuba, diesel DR, Hunnoid, KF Minibus

180828 csomos miklos barum 6

Legfrissebb cikkek