Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Közeleg a 2018-as hazai rally bajokság rajtja, ahol végre idén bemutatkozik a nemzetközi szinten elismert Peugeot 208 Rally Cup. Megkerestük a kupa versenyzőit milyen céljaik vannak...

Hasonló autós márka kupák már korábban is voltak a magyar bajnokság keretein belül, a Suzuki két típussal is indított hasonló sorozatot, amikből több elfeledett és mai napig aktív tehetséges fiatal került ki. A Peugeot Kupa kicsit más lesz, sokkal komolyabb technikák lesznek, magasabb szintű háttértámogatással és nem mellékesen pénzdíjazással.

Nincs két hetünk az Eger Rallye rajtjáig, ám mégis nagy csend uralkodik a kupa részvevőiről, terveikről és céljaikról. Mi most úgy döntöttünk, megtörjük a csendet, bemutatjuk a kategória versenyzőit és az idei terveiket.

Mielőtt nekivágnák, mutatjuk hogyan is nézz ki a bajnokság:
A regisztrációs díj összege 350.000Ft + ÁFA. Ezen díj befizetésével válik hivatalossá a kupába való éves nevezés. A regisztrációs díj, a kupába történő nevezésen felül tartalmazza még a kupában egységesen kötelező Peugeot versenyző overált, valamint Peugeot utcai ruházatot a vezető versenyző és a navigátor számára is.

180308 peugeot 2018 r2 2

A regisztrációs díj a fentieken kívül az alábbiakat tartalmazza:
1. egységes Peugeot szervizsátor használatot,
2. egységes szervizkordont,
3. technikai ellenőrzést és segítséget a versenyek folyamán,
4. mérnöki segítségnyújtást a versenyek alatt.

A versenyzőknek öt aszfalt versenyből áll a sorozat, amik a következők:
- Eger Rally
- Miskolc Rally
- Székesfehérvár Rally
- Mecsek Rally
- Zemplén Rally

Ahogy említettük, a bajnokság pénzdíjas, van futamonkénti és éves értékelés is.

A Peugeot 208 Rally Cup Hungary futamok, futamonkénti első három helyezettje pénzdíjazásban részesül az alábbiak szerint:
1. helyezett: 200.000.- Ft
2. helyezett: 150.000.- Ft
3. helyezett: 100.000.- Ft

Fentieken kívül a 6-os géposztály futamonkénti első három – kupában induló - helyezettje pénzdíjazásban részesül az alábbiak szerint:
1. helyezett: 220.000.- Ft
2. helyezett: 160.000.- Ft
3. helyezett: 110.000.- Ft

Az a versenyző, aki a Peugeot 208 Rally Cup Hungary futamokon szerzett pontok összegzése után a legmagasabb pontszámot éri el, elnyeri 2018. évben a „PEUGEOT 208 R2 KUPA”-t, valamint az alábbi díjat:
2019-ben egy, az ERC bajnokság keretében megrendezésre kerülő versenyen való részvétel jogát egy, a TRT által biztosított Peugeot 208 R2 versenyautóval, melynek teljes költségét Peugeot 208 Rally Cup Hungary partnerei állják.
2. helyezett: 600.000,-Ft
3. helyezett: 300.000,-Ft

180308 peugeot 2018 r2 3

RaliCup sajtóközlemény

 A kupával kapcsolatos további részleteket a 2018-as Rallye versenyek szabályai 19. oldalán találjátok.

Most pedig jöjjenek a szereplők:

Csomós Miklós: „Neveztünk a Kupába, még nem tudjuk pontosan az autó eredetét, de Lovász Pál biztosított róla ne aggódjak, az autó ott lesz Egerben. A célunk, hogy dobogós helyek egyikén autózzunk minden versenyen.”

Drávucz Olivér: „Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt az utánpótlás nevelést. Én korábban versenyeztem Ignis és Swift Kupában is, de úgy érzem most ez más lesz. Úgy állok hozzá, hogy egyértelmű célom a bajnoki cím, annak tudatában is, hogy az elmúlt években nem sokat versenyeztem.”

Jánosa Ákos: „Új autót épít nekünk Berényi Laci és csapata, amiben már benne lesznek a Peugeot év közbeni fejlesztései. Még sosem versenyeztem sofőrként az első osztályban, ez mindenképpen nagy kihívás lesz számomra. Az edzést átdolgoztam, sokkal több benne a kardió, így remélhetőleg erőlétben nem lesz gondom, mentálisan kell felkészülnöm rá. A célom, hogy az első háromban autózzak folyamatosan.”

180308 peugeot 2018 r2 4

Kaltenecker Balázs: „Árulom a Peugeot-omat, de van egy lehetőségem a Topp Cars új autójával menni. Egerben még biztosan nem leszünk ott, de utána szeretnénk csatlakozni a bajnoksághoz. Ahogy mindenkinek, nekem is az a tervem, hogy beférjek az első háromba, hiszen a pénzdíjak miatt úgy elég jó költségen ki lehetne hozni a versenyeket.”

László Martin: „Új az autóm és a navigátorom is. Köbli Karcsival és a Fischer Dani Team által felkészített 208-assal indulok idén. A célom, hogy minden versenyen célba érjek és lehetőleg az első három hely adta pontokat gyűjtsem össze. Amint látom, kik lesznek az ellenfeleim, már pontosabb képet tudok összeállítani.”

Riskó Dani: „A tavalyi év után idén újra minden új lesz, de már nagyon várom a kihívást. Először a futómű és a motorerő adta pluszokat kell tisztába tennem magammal. Eleinte szeretném felvenni a versenyt a kategóriatársakkal, hiszen többüknek is van már előnye az autó tekintetében. Év közben pedig szeretnék felnőni hozzá, hogy ott mehessek én is az elejében.”

180308 peugeot 2018 r2 5

Szabó Árpád: „Az elmúlt években a csapat alapításra koncentráltam, most viszont szeretnék visszatérni versenyzés vérkeringésébe. A Szilveszter Rallye-n a Begala Tomival határoztuk el, hogy szeretnénk részt venni a sorozatban. A Bakó Rally Team egyik autójával indulunk majd, ami tavaly nemzetközi szinten már bizonyított. A fő célom, hogy néha - néha bele tudjunk szólni a top mezőnybe, de a tanulásé a fő szerep, hiszen szinte minden új lesz számunkra.”

A névsorunk mellett megszólaltattunk olyan versenyzőket is, aki közel álltak a kupába lépéshez, ám a sors máshogy döntött.

ifj. Kanyik Antal: „Összeférhetetlenség miatt nem tudunk részt venni a kupában, mert van egy olajos szponzorunk. A szponzorunk nélkül nem tudnánk versenyezni, és a Kroon-oilnál rugalmasak lettek volna, de a Total miatt nem lehetünk ott. A francia bajnokságot az Igol támogatja és mellette a kocsinkon fent van a Total is, erre nálunk nincs lehetőség. Mivel a Rallye2 a kupa miatt eléggé megbomlik, ezért úgy döntöttünk idén a Mitropa Kupában próbálunk szerencsét.”

180308 peugeot 2018 r2 6

Schubert István: „Szerettem volna elindulni a Peugeot Kupában, ám munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tudok eleget tenni a saját akaratomnak. Az autóm várja az új gazdáját...”

Szerettük volna Klausz Kristófot is megszólaltatni, ám őt sajnos nem értük el...

Legfrissebb cikkek