Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megkerestük a magyar tereprallye bajnokság tavalyi hazai és külföldi versenyzőit, és az idei évükkel kapcsolatban egy - egy kérdést tettünk fel nekik.

Az utolsó előtti, vagyis az ötödik körben Szalay Balázs, Fazekas Károly, Somfai Mátyás és Linninger Patrick válaszolt a - Mi a tervetek 2015-ben - kérdésünkre.

Szalay Balázs: - A szakág vezető kiléte és az én hazai versenyzésem nagyban összefügg. Ha a számomra kedvezőbb vonalon megy majd az idei tereprallye, akkor van esély rá, hogy a csapatunk több autóval képviselteti magát a bajnokságban. Az első versenyre sajnos nem tudunk elmenni, de onnantól szeretnénk az összes versenyen elindulni, és a célunk egyértelműen a győzelem. Ha viszont idén is a sprint versenyes bajnokság kerül teríték alá, akkor mi a világkupa sorozatot választjuk.

150212 fazekas n

Fazekas Károly: - A terv az idei évre a világkupa sorozat volt, de sajnos január elején derült ki, hogy a korábbi navigátorom csak az első félévben tudna nekem navigálni, mivel leszerződött augusztustól egy másik csapathoz. Viszont így nem vágunk neki a világkupa sorozatnak, ezért az új döntésem az lett, hogy amennyiben lesz navigátorom egész évre, úgy magyar bajnokságban fogunk menni, illetve az olasz és a lengyel világkupán. Jelen pillanatban NINCS navigátor az X6-ban, úgyhogy ezúton is keressük a leendő új navigátort. Aki érez magában ambíciót, nem fél tőlem, és a sebességtől sem, és lehetőleg beszél angolul. Az autó egyébként téli felkészítési folyamaton esik át, és eddigi legjobb formájában fog rajtolni az idei szezonban!

150212 matyi n

Somfai Mátyás: - Az idei évben szeretnék elindulni pár hazai és nemzetközi versenyen. Kezdésnek márciusban, Németországban a Tuareg Rallye-n, majd a HunGarian Baján, ezután Törökországban a Trans Anatolia versenyre van meghívásom, és szeretnék még ezek mellett azokon a magyar versenyeken elindulni, ahol lesz motoros kategória. További terveim között szerepel még az őszi Rallye du Maroc és a Dakar Rally is, de ezekre a helyekre támogató nélkül nem könnyű kijutni.

150212 patrik n

Linninger Patrick: - Tavaly év végén volt egy tárgyalásom egy magyar csapattal, hogy visszatérnék a tereprallyeba, de sajnos nem alakult minden pozitívan. Mivel komoly anyagi háttér kell a versenyzéshez, ami jelenleg nincs meg, így az esélyeim is kicsik, pedig van egy vadonatúj E-ATV 450 quadom a garázsban, még nem is mentem vele egy centit sem. Jelenleg azt hiszem, inkább eladom, mert sem magyar mezőny, sem pénzem nincs vele versenyezni. Inkább megyek majd egy BMW-vel a drift bajnokságban, mert az is nagy élmény.

A TROB 2015-ös versenyzői IV. rész
A TROB 2015-ös versenyzői III. rész
A TROB 2015-ös versenyzői II. rész
A TROB 2015-ös versenyzői I. rész


Legfrissebb cikkek