Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Megkerestük a magyar tereprallye bajnokság tavalyi hazai és külföldi versenyzőit, és az idei évükkel kapcsolatban egy - egy kérdést tettünk fel nekik.

A harmadik körben Gyabronka István, Hodola Richárd, Kerék Balázs, Pajer Csaba és Lovász György válaszolt a - Mi a tervetek 2015-ben - kérdésünkre.

Gyabronka István: - Tavaly a HunGarian Baja után úgy döntöttem, 40 éves rallye-s pályafutás után, közel 70 évesen, szögre akasztom a sisakom. Az autót meghirdettem az interneten, viszont eddig csak két érdeklődő volt rá, de mindenhol financiális problémák vannak, pedig szerintem ez a legolcsóbb autó a magyar bajnokságban. Kupákat már nem akarok gyűjtögetni, abból van bőven a pincében és a padláson is, de ha nem sikerül eladni az autót, akkor talán a HunGarian Baján, és a szezonzáró Horvátországi versenyen elindulnék. Számomra a hosszú távú versenyek a nyerők, és a tengerparti verseny környezete is eléggé vonzó.

150205 hodola n

Hodola Richárd: - Szeretnék idén minél több hazai és nemzetközi versenyen részt venni. Örömmel láttam a FIM Europe honlapján, hogy a versenynaptárban a pápai Világkupa mellett egy másik magyar helyszín, Beled is rendezni fog nemzetközi versenyt. Természetesen mindkettőn szeretnék ott lenni. A külföldi nemzetközi versenyeket tekintve két helyszín jöhet szóba, az olasz világkupa futamon mindenképpen szeretnék rajthoz állni, de a spanyol versenyen is gondolkodom, de az még képlékeny.
A magyar bajnoki fordulókon amennyiben lesznek, természetesen szeretnék versenyezni, és nagyon bízom benne, hogy a magyar tereprally előbb - utóbb túljut a mélypontján és ismét számos versenyzővel tarkított színvonalas versenyek kerülnek megrendezésre.

150205 kerek n

Kerék Balázs: - Megvásároltam a Robert van Pelt Dakar Rally-s Hondáját (Honda Crf450X Dakar) amivel 27-ik lett a 2014-es Dakaron. Mennék vele itthon, a Hellas Rally-n és a marokkói világkupán, illetve ha lehet, akkor a következő Dakarra mennénk szervizelni és bérbe adni ezt a motort. Az előbbiek igazából csak azon múlnak, hogy a vállam OB kompatibilis lesz csak, vagy világkupás is. Remélem lesz motoros mezőny.

150205 pajer n

Pajer Csaba: - Tavaly érkeztem a tereprallye-ba, és úgy gondolom alapokat sikerült megszereznem. Az idei évben három verseny van tervben a Riverside Baja, ami EB futam is. Ezt a versenyt felkészítésnek szánom a Hungarian Bajára, majd a világkupa futam után szeretnék külföldön, Horvátországban rendezett versenyen indulni, mert ezeken a versenyeken biztos lesz motoros kategória is. Sokkal inkább előbbre fogom helyezni a több napos viadalokat. Úgy gondolom, hogy ezeken a rendezvényeken folytathatom a tapasztalat gyűjtést a további céljaim megvalósításához. Tavaszig folynak a motorral kapcsolatos felújítások, hogy a problémák elkerüljenek.

150205 lovasz n

Lovász György: - A napokban váltunk tagságot az MNASZ-nél és így már saját csapatként, saját autóval indulunk a versenyeken. Az autó, amivel indulunk jelenleg is építés alatt áll. Ezzel a géppel a TH kategóriát akarjuk népszerűsíteni, de 2016-ban már mi is a T1 kategóriát gyarapítjuk majd. Szeretnék az összes hazai versenyen elindulni, remélhetőleg a technikai is engedi majd. Az autó egy vérbeli rally márka és reményeink szerint a választott 3000 köbcentis benzines erőforrás is beválik majd.


Legfrissebb cikkek