Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Ramona Rusuval, a Drifted Street kategória valamint a Queen of Europe 2014-es győztesével beszélgettünk.

- Az év eleji interjúban az volt a záró mondatod, hogy: „Idén eggyé szeretnék válni az autóval, mert tavaly csak ismerkedtünk.”… Úgy gondolom, hogy ez megvalósult, mivel bajnok lettél.

Igen, idén sokkal jobban összebarátkoztam az autóval. Nagyon hosszan próbálgattuk egymást, és úgy tűnik, hogy most sikerült megtalálni az egyensúlyt. Szóval úgy gondolom, hogy eggyé váltam az autóval, és szerintem még sokáig együtt fogunk versenyezni.

141021 rusu n2

- A Végső Összecsapáson nem csak a Street kategóriát, hanem a Queen of Europe aranyérmét is megnyerted. Elégedett vagy az idei éveddel?

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnem ezt az eredményt idén, de mindig van hova fejlődni. A lehető legtöbb versenyen szerettem volna elindulna ebben az évben, de a kocsi nem működött mindig hibátlanul, és kímélni is szerettem volna arra a három bajnokságra, ahol az eredményekre hajtottam.


- Mennyire volt nehéz megszerezni a bajnoki címet?

Rengeteg munka és odaadás eredménye a végső győzelem. Persze a kemény munka mellett sok mókában is részünk volt. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit az idén elértünk. Örülök annak a támogatásnak, amit a szponzoraimtól kaptam: az Eneostól, a Custom Wheelstől valamint az EBC Breaks-től. Hálás vagyok a barátaimnak és a szerelőmnek, Sorinnak, hogy mellettem álltak.

141021 rusu n3

- Gondmentes versenyeid voltak, vagy akadtak technikai nehézségek az autóval?

Egész évben problémáink voltak a kocsival. Kevesebb lóerő volt benne, mint kellett volna, és még most sem tudjuk pontosan, hogy mi okozza a gondot. Hamarosan kiszereljük a motort, és megpróbáljuk megkeresni a hibát. Remélem, hogy minél hamarabb ráakadunk a probléma forrására.

- Az idei év melyik pillanatára emlékszel vissza a legszívesebben?

Nem tudok kiemelni egyetlen kedvenc pillanatot. Minden, ami történt, nagyon különleges volt. Az összes versenyről van valami emlékezetes momentum, érzelem és sok emberrel is találkoztunk. Mindig van valami új a versenyekben és a pályán töltött eseményekben.

141021 rusu n4

- Hogyan ünnepelted meg a bajnoki címet?

Nem vagyok az a nagy ünneplő típus… Kellett egy kis idő, hogy feldolgozzam, hogy mennyi minden történt a szezon során.

- A román bajnokságban is részt vettél?

Idén nem szerepeltem a román bajnokságban, de valószínűleg a novemberi döntőn ott leszek. Remélem jövőre lesz esélyem menni ott is, de ez attól függ, hogy hol lesznek megrendezve a versenyek. Sajnos ebben az évben az összes futam nagyon messze volt a lakhelyemtől. Egy verseny volt közel, de az egy időben volt a Queen Of Europe döntőjével… és úgy döntöttem, hogy inkább azt választom.

141021 rusu n5

- A jövő évi első versenyig sok idő lesz… Hozzá fogtok nyúlni a BMW-hez, vagy csak letakarítjátok és várjátok a következő megmérettetést?  

Idáig vagy nem volt időm foglalkozni a kocsival vagy a költségvetés hiányzott. De feltétlenül szeretnénk dolgozni rajta, egy kicsit felfrissíteni. Szeretnénk az autó biztonságán javítani, és természetesen erősebbre kéne alakítani. Sajnos a jelenlegi M5-ös erőforrásom már két éves, és mostanra elhasználódott. Sok mindent kipróbáltunk, hogy több lóerőt kihozzunk belőle, de lehet, hogy valami más megoldást kell találnunk.

141021 rusu n6

- Milyen céllal vágsz neki a 2015-ös évadnak?

Mivel még mindig van hátra néhány versenyem (nem csak drifteken, hanem Time Attack futamokon is indulok) még nincsenek meg a jövő évi tervek. Azt biztosan tudom, hogy mit szeretnék, de ez a költségvetés miatt még változhat. Teljes szezont mennék a Touge sorozatban, valamint a Queen Of Europe-ban és természetesen a magyar Semi-Pro bajnokságban. Jövőre is olyan keményen akarok dolgozni, amennyire csak tudok.

Remélem, hogy a 2015-ös is egy őrült szezon lesz!

Köszönöm, és további sok sikert!


Legfrissebb cikkek