Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Immáron nyolcadik éve, hogy hagyományosan az AMTS keretei között megrendezésre kerülő Gymkhana-Drift versennyel nyílik meg hivatalosan is az autósport szezon. Az azonban, amit idén a show külterén láthatunk, most sem lesz egy cseppet sem hagyományos!

2019. március 22-24-én újra feldübörögnek a motorok a Hungexpo "A" pavilonja melletti Drift és Gymkhana arénában! Ezen a hétvégén ébrednek fel téli álmukból a legújabb PRO és SEMIPRO vasak és a füstre éhes pilóták, akik három napon keresztül kápráztatják majd el a látogatókat!

A pénteki napon a főszerep az élményautózásé, mely során bárki beülhet a versenyautók anyósülésére, és megtapasztalhatja, hogy milyen érzés is a Hungexpo flaszterén autópálya-tempóban keresztben autózni. A drift-taxi jegyek nyitvatartási idő alatt az "A" pavilon 14-es standján, a Drifted.hu shopjában kaphatók (a két körre jogosító jegy ára 8.000 Ft).

Szombaton, az élményautózás mellett látványos drift bemutatók és a tavaly is nagy sikert arató ügyességi autózás, a DriftShifters fordulóit izgulhatja végig a közönség. A szervezők azonban idén is rátesznek egy lapáttal az eddigiekre, érdekesebb feladatokkal, valamint új pályaelemekkel várják a nagyközönséget és a pilótákat egyaránt.

Vasárnap pedig következik, ami még nem volt: PÁROS DRIFT, AZAZ TSUISO CSATÁK, ELŐSZÖR AZ AMTS-EN!

A drift versenyekről jól ismert páros küzdelmekben az AMTS történetében először fogják a pilóták versenykörülmények között a viacolorra égetni a névjegyüket. A Tsuiso párbajok során két versenyző autózik egy időben van a pályán, értékelésük pedig egymáshoz képest történik. Az első értékelt körben az egyik pilóta vezet, a másik követi, majd fordítva. A küzdelemnek a célja a vezető számára, hogy képes legyen hibátlanul végigdriftelni az értékelt szakaszt, a követő számára pedig, hogy nyomást gyakoroljon az elől haladóra. A pilóták egyenletes teljesítménye a tsuiso csata során különösen fontos.

Mindkét sportág alapját a tempós drift adja, melyet a terület lehetőségeihez képest maximálisan kibővített nyomvonalú, telepített betonfalak között húzódó pályán prezentálnak majd a versenyzők. A látogatók által is bejárható versenyzői depó új, könnyebben megközelíthető helyre kerül.

Azt már megszokhattuk, hogy a mindig népes mezőnnyel zajló futam autók terén egyben a hazai versenyzői szcéna első nagy lepellerántása is az aktuális szezonra. Számos nagyon komoly, sokszáz lóerős versenyautó küzd majd meg az elemekkel az eddig még soha nem látott formában kialakított Drift Arénában, hazai és nemzetközi profi pilótákkal megtámogatva!

A látványosságok azonban nem merülnek ki ennyiben: a hétvége alatt összesen három alkalommal,  betanult koreográfia szerint lebonyolított, színes füstös drift bemutatók szakítják majd meg a versenyt, a Markom Racing Team versenyzői jóvoltából! A szünetekben pedig Drift Trike bemutató, szombaton és vasárnap pedig Mókus Streetfighter show-ja lesz megtekinthető.

A két szezonkezdő versenyt, valamint a futamok közti látványos drift show-kat óriás led kivetítők mellett, 3.000 fős lelátóról követhetik végig a látogatók.

IDŐTERV (V1.0):
• Péntek: 12:00 - 18:00 (Edzés és Taxi)
• Szombat 11:00 - 17:00 (Drift Shifters tematika)
• Vasárnap 11:00 - 16:00 (Páros Drift tematika)

Forrás: amts.hu

Legfrissebb cikkek