Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Immáron hatodik éve kerül sor hagyományosan a Gymkhana Országos Bajnokság szezonnyitó fordulójára az AMTS keretei között. Március 24-26. között a Hungexpón e téren is lesznek meglepetések - nem is kicsik!

Azt már megszokhattuk, hogy a mindig népes mezőnnyel zajló futam egyben a hazai drift szcéna első nagy lepellerántása is az aktuális szezonra. Nem titok, hogy igen kevés gép van, amit kizárólag erre a sportágra használnak: túlnyomó többségük fő profilja a drift, de van olyan versenyző is, aki több ponton átépíti a vasat az eltérő megmérettetésekre.

Idén azonban egy kicsit merészebbet húztak a szervezők: a Gymkhana Bajnokság meghívásos keretek között, gyakorlatilag látványos showműsorként mutatkozik majd be a nagyközönségnek, komoly versenyautókkal és nemzetközi pilótákkal is megtámogatva!

A show azonban nem merül ki ennyiben, a sokak által hiányolt durva gumifüst és a tempós csapatás is visszaköltözik az "A" pavilon mellett kialakított arénába. A hétvége alatt összesen három alkalommal,  betanult koreográfia szerint lebonyolított, színes füstös drift bemutatók szakítják majd meg a versenyt!

Hogy kiket láthatunk majd akció közben?
• ifj. Molnár Andrást: "KOE2016 abszolút 2 helyezett" - Nissan S13
• Ámon Olivért: "közönség kedvenc 2016" - Mercedes C600 V12 Turbo
• és Hutter Ferencet: "a legjobb fordos" - Ford Sierra V8

170319 amts n2

Persze maga a verseny sem lesz piskóta, a Drifted.hu csapata a helyszín maximális kihasználásával rendkívül látványos szinkronpályás megmérettetést varázsol a nézők szeme elé. A pályán mindig két autó indul egyszerre, egymásnak háttal startolva, hogy ugyanazokat a gyakorlatokat teljesítve végül ugyanígy is érkezzenek célba.

Mivel párosával folynak majd a megmérettetések, a verseny folyamán több szünet is lesz, így több idő marad a taxizási lehetőségekre is. Pénteken és szombaton szinte bármikor be lehet majd ülni a pilóták mellé, a jegyeket (6.000 Ft / fős áron) előzetesen a Drifted.hu / Gymkhana.hu sátránál lehet megvásárolni, az "A" pavilon 12-es standján.

Őket pedig egyébként kiemelten érdemes lesz odabent is meglátogatni, hiszen a standon bárki kipróbálhatja a saját mobiltelefonjával a driftet, egy új mobilos applikáció segítségével, továbbá számos kedvezményes akcióval is várnak mindenkit, legyen szó Drift Iskoláról, kenőanyagról, vagy autógumiról.

A Gymkhana Aréna pontos időbeosztását ezen az oldalon találod!

 


Legfrissebb cikkek