Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Magyarország Amatőr Rallye Bajnokságának 2016.évi  1. futamán, a Grepton Cered Rallye-n  összecsapnak a tavalyi bajnokok!

Itt lesz Ifj Géringer Zoltán (Honda Civic), aki 2015-ben a Marb Abszolút bajnokának járó trófeát vehette át a József Attila színházban.

Határ István-t és az Ő versenyzői múltját nem kell bemutatnunk senkinek,  az Északi összevont régiók abszolút bajnoka tavaly.

Molnár Ferenc, aki a nagy kedvenc VFTS-el meg tudta nyerni az Észak "nyugati" régió abszolút serlegét.

Szépen gyűlnek a tavalyi kategória és kupák bajnok párosainak nevezései is, ezzel együtt már az első menetben nagy mérkőzésre számíthatunk.

Előnevezési lista

Na de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük a programokat:

2016. március 19. szombat
08:00 Rallye szabályismereti vizsga, MNASZ Rallye gépkönyvezés
11:00 Itiner átvétel, Pályabejárás
11:00 Adminisztratív és techniaki átvételek kezdete
18:00 Rajtlista kifüggesztése
18:15 Előfutói, MARB + Licenc eligazítás és rajtszám osztás

2016. március 20. vasárnap
05:00 Beállás a szervízparkokba
07:15 Shakedown tervezett kezdete Rónabánya - Cered (A 2. gyorsasági irányába)
08:40 Az 1. gyorsasági szakasz tervezett kezdete
18:00 A verseny várható célja
19:00 Hivatalos végeredmény kifüggesztése
19:00 Díjkiosztó tervezett időpontja

160309 cered n 2

Szeretnénk a lehető legoptimálisabban kiszolgálni azokat a versenyzőket, akik versenyautójukat gépkönyveztetnék, így a verseny szombati napján lehetőség nyílik Rallye gépkönyvezésre.

Rallye szabályismereti vizsgával is készültünk azok számára akiknek még ez hátra van, ez ugye nem a MARB versenyzőket, hanem az ORB, R2, Historic versenyzőit érinti.

Hasonló útviszonyokkal és hasonló aszfalt minőséggel, valamint a Ceredi szakasz adta kiváló vonalvezetésű pályával kívánunk Teszt lehetőséget adni azon versenyzők számára, akik készülnek az immár hagyományosan az ORB nyitófutamaként megrendezett 11. Eger Rallye-ra.

Mivel mi még ezt nem alkalmaztuk, újításként megrendezésre kerül az 1. gyorsasági szakasz előtti Shakedown. Ami tulajdonképpen egy tét és időmérés nélküli edző kör, hogy a versenyzők az első mért szakasz előtt képet kaphassanak a pálya állapotáról és 8 km erejéig kicsit tesztelhessék a reggeli hűvösben a gumik tapadását és a fékeket.


Hagyományosan ezen a futamon a Ceredi temető előtti nagy rétet szoktuk használni szervízpark-ként. Idén 2 szervízparkot is kijelöltünk, az egyik Rónabányán egy 800 méteres útszakasz egyik oldala lesz, a másik pedig a jól megszokott rét (Amennyiben az időjárás engedi), valamint maga az útszakasz zárásokon belüli része, ami kb. 5 - 600 méter.

Az ORB versenyzők, valamint a gumikat tesztelni vágyóknak nagy segítséget nyújthat az Autógumi pláza jelenléte, akik a Pirelli Rally gumiabroncsait forgalmazzák és segítik majd a tesztelni vágyók gumi választását a versenyen. Megtalálhatóak lesznek a Licenceseknek kialakított szervízparkban !

Minden kedves versenyezni vágyót szeretettel várunk a Grepton Cered Rallye-n. Ne feledjétek, még 3 nap van az előnevezési zárlatig!


Legfrissebb cikkek