Rallyheart.hu a Facebookon! Rallyheart.hu a Twitteren! Rallyheart.hu az Instagram-on! Rallyheart.hu a Youtube-on! Rallyheart.hu kapcsolat!rss icon

Pin It

Az ORB első futama 2015-ben az Eger Rallye, 2015.03.27-29 között aszfalton kerül lebonyolításra.

Az előző évek tapasztalatai alapján az aszfalt hőmérséklete 5-15 fok között várható. Az aszfalt felülete változó, néhány gyorsaságin jellemzően rossz minőségű, keskeny, kátyús, durva, helyenként felhordásos burkolatra számíthatunk.

A várható körülményekre, tapasztalatunk alapján a PIRELLI RX és RK jelű gumiabroncsainak közepes (7) és lágy (9) keverékeit, valamint az RE7 és N3 jelű abroncsokat ajánljuk.

A klasszikus mintázatú RX abroncsok a tiszta, száraz aszfalt felületen teljesítenek kiválóan. Enyhe csapadék és felhordások esetén a PIRELLI ajánlása alapján elvégzett vágások javíthatják a tapadást. Tipp: RX9, RX7.

150306 pirelli rx

Az RE7 jelű, úgynevezett intermédia abroncsok szerkezetüknek és mintázatuknak köszönhetően jól viselkednek nedves, vizes, felhordásos felületen és száraz aszfalton sem kell különösebben "vigyázni" rájuk. Tipp: Ez az a gumiabroncs, amiből egy garnitúrának minden aszfaltversenyen ott kell lennie a kamionban, bármikor szükség lehet rá!

Az N3 abroncsokat (csak 15"és 18" esetén) a PIRELLI kifejezetten vizes felületekre fejlesztette, így extrém esőben is kiemelkedő tapadást biztosít. Extrém mennyiségű csapadék esélye ebben az időszakban Eger környékén 10%.

Elsősorban a nemzetközi sorozatokhoz homologizált RK jelű gumiabroncsok nagyobb átfedést biztosítanak és a változó körülményekhez, jobban alkalmazkodnak. Kifejezetten koszos, felhordásos, enyhén saras aszfaltfelületen is jó tapadást biztosítanak, de tiszta aszfalt esetén sem kell tartani a gumiabroncsok elmelegedésétől. Tipp: RK9, RK7.

Az Autógumiplaza hivatalos oldala árlistával (klikk)!

Kérjük visszajelzésedet a várható gumiigényedről Eger Rallye-ra, 2015 március 10-ig!


Legfrissebb cikkek