A magyar bajnokság első és az FIA tereprali világkupa abszolút ötödik helyén kezdett a Hungarian Baja első versenynapján Korda Erik és Csató Attila a HRX Forddal, Linninger Patrik kategóriája második és az összetett 10. helyről várhatja a folytatást.

A Nyirádi Motorsport Centrum látta vendégül a Hungaria Baja tereprali világkupa mezőnyét a verseny első napján, a délelőtti átvételeket követően délután egy két és fél kilométeres szelektív szakasszal vette kezdetét a száguldás. A rövid nyitószakaszon azonban nem volt érdemes lazsálni, hiszen az első 10 helyezett ezúttal is megválaszthatta rajtpozícióját a két szombati 175 km-es szelektív szakaszra. A Korda Racing versenyző, Korda Erik és Csató Attila remekelt a pénteki napon, hiszen legjobb magyarként a világkupa értékelés ötödik helyén teljesítette a távot.

„Jó kis bemelegítés volt!” - kezdte összegzését Korda Erik a nap végén. „Sosem mentem még korábban a Nyirádi Rallycross pályán, utoljára talán a Bologna Motor show keretein belül megrendezett Bettega Memorialon mentem valami hasonlón, az is nagyon tetszett, mint ahogy a mai pálya is nagyon bejött. Nagyon csúszott, alighogy elrajtoltunk rögtön volt egy meleg pillanatunk, elég közel volt a szalagkorlát, de összességében nagyon jó volt, nagyon élveztük. A világkupán az ötödik, a magyar bajnokságban pedig a legjobb idővel értünk célba, úgyhogy maximálisan örülünk az eredménynek, de messzemenő következtetéséket nem vonunk le a mai két és fél kilométerből, mert a verseny holnap kezdődik. Számunkra kicsit szokatlan ilyen hosszú pályákon versenyezni, ügyesen be kell osztanunk az autót, magunkat és legfőképp a gumikat is. Ha ez is jól sikerül, akkor holnap sem leszünk elégedetlenek. Jó lenne megtartani a mai helyezésünket, de még jobb lenne egy-két helyet előrelépni. Azonban számunkra az elsődleges cél még mindig a magyar bajnokság, egy esetleges győzelemmel talán lenne még valamennyi esélyünk a szezonzárón is.”

A csapat quados versenyzője, Linninger Patrik is remekül kezdett, hiszen egy műszaki hiba ellenére is beverekedte magát a világkupa mezőny TOP10-es mezőnyébe, a magyar értékelésben pedig a második helyről várhatja a folytatást. „Volt egy kis műszaki hibánk a prológon, befogtak az első fékek, azt hiszem én lepődtem meg a legjobban, hogy ehhez képest egész jó helyen zártam a prológot. Szerencsére egy nagyon profi csapat áll mögöttem és pillanatok alatt megjavították a motort, úgyhogy holnap támadás! :)”

A Hungarian Baja állása az első nap végén:
1. Al Attiyah/Baumel, MINI All4Racing 2.51
2. Ten Brinke/Colsoul, Toyota Hilux +1
3. Roca Vila/Horn, Schlesser +7
4. Gadasin/Novikov, G-Force +7
5. Korda/Csató, HRX Ford +10

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő zRt., Hídépítő zRt., Novomatic, Bomba! Energy Drink, ENEOS Motorolaj - Szakál-Met-Al Kft., Metrober Kft, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Garmin,  Szerszámbróker Kft, Surgi Care Kft, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, Noa-Ép Kft, NOA Nemzetközi Előállító Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, GGK Gulyás Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., Alexovics Kft, Auto-Szoft Kft, K-P-K TransCoop, BDA Trans Kft, Lánchíd 19 Hotel, BWS Belső Tér Kft, Credit-cash Faktoring és Pénzügyi ZRt, Gordius Kft, RAORG Translog Kft, Sinus-Networks Kft, Schnell Autó Kft, Tibuktu Bt, PP Média Kft, Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, VIWA Vitaminvíz, Stefani Hungária Kft, Iramko Vezérléstechnika Kft, Iramko Trade Kft, TrailerMax Kft, Bialabok Alexandra, Atervinning Kft, Transvinning Kft, Equicom Kft, Hír-Sat Kft, Steinerbrunner Győző, Sophia-NET Kft, A. S. S. Kft, Belsound Kft